понеділок, 21 квітня 2014 р.

... Якщо ви вдало оберете професію і докладете до неї душу, то щастя саме знайде вас!

Сьогодні ми живемо в країні, яка відкриває перед молоддю необмежені можливості для набуття будь-якої професії. А людина в свою чергу може звеличити будь-яку професію  своєю творчістю, дерзанням та майстерністю. Саме тому потрібно добре усвідомлювати як важливо обрати професію до душі, щоб вона не стала тягарем, а задоволенням.
Гарного весняного дня, 16 квітня 2014 року, учасники ШКП "Маківка" взяли участь у занятті присвяченому вибору професії, а саме темі "Професії моїх батьків".
Здавна відомо, що батьки для дітей є взірцем у житті. Вони намагаються бути схожими на них. Адже від батьків діти успадковують все... І дуже часто діти наслідують своїх батьків у набутті професії. Тому й виникають династії лікарів, учителів, артистів, робітничих професій. Ще змалечку нас запитували: "Ким ти хочеш бути?", маючи на увазі саме професію. І часто можна було почути: "Лікарем, як мій тато" або "Вчителькою, як моя мама".
На занятті учасники обговорили, а точніше ознайомили присутніх з професіями батьків.
Гра "Аукціон професій". Учасники діляться на дві групи. У першої групи картки із зображенням предметів, а друга повинна спробувати дізнатися про яку професію йдеться. Завдання: на основі характерних ознак дізнатися про професії.
прийняття рішень...
Результати роботи
Наступна важлива частина заняття - створення колажа " Професії моїх батьків". Учасники були об'єднанні у дві групи.
І група
ІІ група
Творча атмосфера
Матеріали,  які  можуть  використовуваться:
клей ПВА, основа (картон, ватман ), журнали, газети, листівки,  маркери, шаблони або готові контурні малюнки, скотч, ножиці,  папір,  різний матеріал, що напохваті.
Техніка  колажування  - це   аплікація, картина,  що  переходить  у  конструювання,  розвиває  почуття  кольору,  ритму,  дрібну  моторику.  
Особливості  методики «колаж»  в  тому,  що   індивідуальне  створення  відбувається  під  час  групової  взаємодії,  з  подальшим  обговоренням.  
На створення колажу відводиться 20 хвилин.
Учасники,  за  бажанням  презентують  свої  творчі  доробки,  розкривають  його  зміст. 
   Обговорення виконаної роботи.
Та пройде ще багато днів, поки школа відчинить для учасників ШКП браму у доросле життя і вкаже на широкий шлях їхньої  долі. У них ще є час вирішити для себе, ким же бути. Хочеться, щоб  років за двадцять вони сказали, оглядаючись на своє життя, - я не помилилась(-вся)  у виборі професії, а значить і у виборі долі!
Дякуємо, що були з нами!!!
А Ви щасливі?!
Бувайте!

Немає коментарів:

Дописати коментар