понеділок, 3 листопада 2014 р.

Увага! Я виступаю!

Будь-якій людині багато раз в житті випадають нагоди виголошувати промови перед іншими людьми.  Часто від нашого вміння виступати публічно залежить наша кар'єра чи особисте життя... Ми ніби підготувалися, маємо, що сказати людям, але чомусь часто, коли на нас спрямована увага багатьох людей, ми повністю втрачаємо дар чітко і переконливо висловлюватися. Наш голос здавлений, тон голосу невпевнений, жести недолугі і кволі, зміст промови нечіткий і в результаті скептичне відношення навколишніх, а у нас відчуття невпевненості і невдоволення самим собою. Пора цьому покласти край!
Читайте далі...
07.10.2014р. на черговому нашому занятті на тему "Публічний виступ" ми зібралися, щоб навчитися формувати імідж впевненої в собі людини.
Девіз нашого заняття
Щоб  підвищити  настрій та для подальшої розкутості учасників - вправа "Знайди собі пару". Інструкція: «Я роздам вам картки, на яких написана назва тварини. Назви повторюються на двох картках. Приміром, якщо вам дістанеться картка, на якій буде написано «слон», знайте, що в когось є така сама картка. 
Тренер роздає картки 
«Прочитайте, будь ласка, що написано на вашій картці. Зробіть це так, щоб напис бачили тільки ви. Тепер картку можна забрати. Завдання кожного — знайти свою пару. При цьому можна користуватися всіма виразними засобами, не можна тільки нічого говорити та видавати характерні звуки «вашої тварини». Іншими словами — усе, що ми робитимемо, ми робитимемо мовчки. Коли ви знайдете свою пару, залишіться поруч, але не переговорюйтеся. Тільки коли створяться всі пари, ми перевіримо, що в нас вийшло». 
 "Ку-ка-рі-ку!"
Після завершення вправи учасники поділилися враженнями, розповіли про те, як знаходили свою пару.
Вправа "Самопрезентація". Придбати навички самопрезентації  легко. Головне при цьому - впевненість у собі і своїх позитивних сторонах, а також уміння передати оточуючим відчуття власної унікальності та цінності, чим і зайнялися наші учасники.
 Замислилися...
Нехай це будуть перші фрази, які приходять вам в голову. Починаймо свій виступ!
 Знайомтесь: я -майбутній музикант...
 Зі мною легко спілкуватися, я будь з ким знайду спільну мову...
 Я - гарна подруга і старанна учениця...
А я - гарно танцюю східні танці...?!
Заспокою і дам пораду...
Ввічлива, порядна, любляча донька... - все це  Я!
 На мене можна розраховувати...не підведу!
Вправа " Танцювальна аеробіка".
Як класно!!! 
На нашому занятті ми навчилися елементам багатьох технологій, зокрема, як володіти собою під час публічного виступу і як справляти позитивне враження на людей, що нас слухають.
Наприкінці ми отримали незрівнянне відчуття бадьорості, легкості і свободи від публічного виступу, а також сформували імідж впевненої в собі людини. Після заняття ми зможемо легко, ніби граючись вести за собою людей під час публічного виступу і змінили свій страх перед аудиторією на задоволення!!! І все це не спроста, бо ми готуємося до обласного турніру юних географів!!!
Бувайте!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар