четвер, 24 жовтня 2013 р.

Професія - це праця на благо інших задля себе!

Від того, наскільки вірно Ви оберете свій життєвий шлях,залежить, яке місце в суспільстві Ви будете займати…
24.10.2013р. природа вітала нас теплом сонячного проміння, легким подувом ві­тру, блакиттю небесного купола - усе це дорога серцю, ні з чим незрівнянна краса рідної землі. А ми поспішали...
Пізнавальною і корисною стала екскурсія до Томаківського районного центру зайнятості, яку здійснила команда ШКП "Маківка". 
Метою нашої екскурсії було ознайомлення учасників ШКП із принципами організації діяльності служби зайнятості, послугами, що надаються центром зайнятості, технологією обслуговування незайнятого населення, а також інформацією щодо актуальності окремих професій на нашому ринку праці.
Привітно і з радістю нас зустріла:
Краснокутська Лілія Володимирівна  -
 спеціаліст профорієнтації Томаківського районного центру зайнятості
Знайомство з центром зайнятості розпочалось з його структури.
Умовно центр зайнятості розподілений на окремі функціонально – просторові сектори.
Довідково – консультаційний сектор, де можна отримати довідкову інформацію або консультацію у диспетчера - консультанта.
 
Сектор самостійного пошуку роботи, в якому відвідувач може самостійно скористатися інформацією про вільні робочі місця, а також розміщена інформація про графіки проведення семінарів,орієнтовний перелік професій та спеціальностей, які можна отримати в центрі зайнятості.
У величезному інформаційному просторі новітні технології допомагають зорієнтуватися клієнтам центру зайнятості: тим, хто шукає роботу, і тим, хто її пропонує.
Людина, яка шукає роботу, особливо зацікавлена в отриманні інформації про наявні вакансії. У  центрі зайнятості  таку інформацію особа може знайти на великих інформаційних стендах або одразу скористатися тачскріном — спеціальним комп’ютером, який швидко й зручно за заданими параметрами повідомить інформацію, яка сприятиме у пошуку роботи або працівників.
Інформаційний сектор - містить матеріали про навчальні заклади, котрі здійснюють професійне навчання; перелік професій, за якими організовує навчання служба зайнятості; інформацію для жінок, молоді... про здоров'я, а також паспорти підприємств з матеріалами, що висвітлюють їх виробничу діяльність.
О, а це цікавить нас найбільше!)))))))))))
Неодмінно кожен з нас пролистав ці документи)
Далі нас запросили до  сектору активної підтримки безробітних, спеціалісти якого залучають безробітних до профорієнтації, профнавчання, організації власного бізнесу та до участі у семінарах з техніки пошуку роботи тощо.
 Ми теж стали активними учасниками профнавчання!
Лілія Володимирівна на початку заняття запропонувала цікаву гру "Налаштування на співпрацю". Вона попросила підняти вгору руки : з відкритими долонями або зажатими в кулак, або їх схрестивши.
Більшість з нас виявилась відкритими до співпраці! Ура!!!
Наступний етап заняття - ще раз пригадали визначення понять "підприємець" і "підприємництво" та познайомились з історією їх виникнення.
Вправа "Успішний підприємець". Необхідно було написати формулу успіху в бізнесі.
Кожен з нас долучився до виконання вправи.
 Успішний, успішний...
 Успіх залежить від наявності капіталу! А може ще щось???
Щоб стати успішним...необхідно...?
А виявляється все просто: треба володіти певним набором рис характеру та душевних якостей!!! Бути по - перше особистістю!
 
Особистість – це щира, цілісна людина, яка живе за покликанням. Вона зуміла пізнати свої схильності, розкрити свої таланти, здолати свої недоліки і завдяки цьому досягти успіху в житті та бути щасливою.
Вправа " Якщо підприємець - це особистість, то якими якостями характеру повинен він володіти "
 Кожен з учасників намалював сонечко і на промінчиках розписав якості підприємця.
По закінченню вправи всі бажаючі ознайомили всіх зі своїми  якостями.
Формула успіху в бізнесі наступна: особистість+ідея+капітал
Лілія Володимирівна роздала кожному учаснику перелік бізнес ідей, які можна втілити для елементарного бізнесу.
Щоб втілити бізнес - ідею в життя необхідно керуватися:
1.Набутою спеціальністю (+ знання і досвід = продукт необхідний людям);
2. Хоббі;
3. Копіюванням та вдосконаленням товарів і послуг, що пропонують інші підприємства.
Ознайомлення з бізнес - ідеями
Власна справа може мати "плюси" та "мінуси". Лілія Володимирівна ознайомлює нас з ними за допомогою роздаткового матеріалу.
Лілія Володимирівна зауважила, що особисте життя підприємця перетворюється на бізнес, а бізнес на життя. Але при цьому Ви займаєтесь справою, яка Вам по душі!!!Завжди використовуйте шанс перетворити "мінус" на "плюс".
А наприкінці ми всі отримали гарні подарунки: блокноти та необхідний набір буклетів для ведення підприємницької діяльності!
Щиро дякуємо Лілії Володимирівні за цікаву, змістовну екскурсію, навчання та подарунки!
А Вам, шановні читачі, дякуємо, що були з нами!

Немає коментарів:

Дописати коментар