суботу, 25 січня 2014 р.

Не в грошах щастя...

Напевно кожен хоча б раз в житті уявляв себе мільйонером. Здавалося б як це чудово: маєш стільки грошей, що можеш задовольнити будь-яку свою потребу, привести в дійсність будь-яке бажання. Все здається таким реальним і простим коли в тебе за плечима багатство...
22 січня 2014 року учасники ШКП "Маківка" зібралися, щоб обговорити тему: "Для чого потрібні гроші?". 
Гроші потрібні всім!!! А чи найголовніше це?!
Щастя – ось, що головне в житті кожної людини! Просте людське щастя, на яке заслуговує кожен. Тому не слід забувати цього.
Дуже часто, щоб досягти своєї мети або поставленої цілі, нам необхідна матеріальна підтримка, іншими словами гроші. Існує твердження, що гроші правлять світом. Чи згодні ви з таким твердженням?
" Не завжди все вирішують гроші...але ,на превеликий жаль, здебільшого!"
Мандри у далеке минуле, коли існували між людьми натуральні відносини.
Уявіть, що ми на машині часу потрапили в Х століття і кожен із вас є виробником певної продукції, а іншу отримуєте внаслідок обміну. Тож пропоную зіграти вам у гру «Обмін». Кожен отримує карточку з назвою професії, товару або послуги, які ви пропонуєте, і товару або послуги, які ви потребуєте. Вам потрібно знайти майстра, з яким можна здійснити обмін. На здійснення обміну відводимо 3 хв.
 І почався обмін!
Обговорення гри:
 -Чи всі знайшли своїх партнерів, здобули необхідні  товари та послуги?
- Чи є такі, які не  впорались із завданням?
Такий обмін називають бартером.
Робота з додатковим матеріалом «Факти про гроші» , де розглянули історичні відомості про поширення натуральних грошей у світі і ситуації, коли необхідно було вводити гроші для спрощення обмінних операцій.
Перегляд відеоролика «Історія формування грошей».
Розглянули, як же відбувалась еволюція сучасних форм грошей, які бували види грошей.
Розгляд схеми «Еволюція функцій грошей», презентація в PowerPoint.
Вправа «Історична довідка». Розповідь учителя про походження грошової одиниці в Україні та її еволюцію.
Вправа «Правила користувача». 
Учасники складали правила користування грошима. Після обговорення - демонстрація на екрані правил користування грошима.
Наприкінці хотілося звернути увагу на таке: гроші дуже легко витрачати, але їх дуже важко заробляти, тому зверніть увагу на раціональне їх використання.
P.S. Гроші потрібні всім, тому що це невід’ємна складова сучасного життя: всім потрібно щось їсти, в щось одягнутись, щось залишити на майбутнє… Але завжди слід пам’ятати, що не в грошах щастя, а в людях, котрі нас оточують (родичах, друзях, коханих і просто знайомих) і в емоціях, що вони в нас викликають. Все це за гроші не купиш.
Тож, шановні читачі,відчувайте істинну насолоду від того, що маєте!
Залишайтеся з нами,
 далі найцікавіше!!!

2 коментарі:

  1. Переглянула матеріали Вашого засідання і з цікавістю поринула у дійство, яке відбувалося у колі клубівців. Тема хороша! Кожний обиратиме сам, що для нього найцінніше. Але володіти інформацією, значить володіти світом! Молодці! З повагою, Світлана Вікторівна.

    ВідповістиВидалити