неділю, 2 березня 2014 р.

Масляну зустрічайте!

Рум’яними млинцями та святковим настроєм учасники ШКП "Маківка"  відзначили традиційне весняне свято – Масляну, а разом з ними і учні школи.
Здавна Масляну відзначали гуляннями, розвагами та обов’язковим частуванням – млинцями, дотримуються цієї традиції і в Томаківській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2.
Тут завжди відзначають знакові свята, а Масляна є найулюбленішим святом і для дітей, і для дорослих. Не один рік поспіль у школі влаштовують ярмарок, де весело всім бажаючим тож активну участь взяли і учасники ШКП "Маківка". Головною метою заходу є збереження давніх традицій, а також розширення кругозору учнів, розповідь про те, як відзначають це свято народи інших країн.
У наш час Масляна вже не має того розмаху, як раніше, але ми вирішили, що це не привід нехтувати традиціями наших прадідів. На уроках історії учні багато чули про життя і звичаї своїх предків, але чути – то одне, а спробувати, як воно було насправді, - зовсім інше. Ми вирішили, що учні нашої школи не тільки відвідають справжні гуляння на честь Масляної, а й стануть їх безпосередніми учасниками.
По тому, як сяяли очі та усмішки на обличчях у всіх присутніх можна зробити  висновок, що ярмарок вдався. 
Саме він дозволив по-справжньому відчути дух Масляної і поринути у круговерть традиційних народних гулянь.
 Вдячні покупці))))
На ярмарку учасники ШКП "Маківка" продемонстрували свою творчість і вміння, адже на столах були не лише млинці, а й тістечка, печиво, пиріжки, сік, цукерки, вареники, пироги, одним словом – все, чого тільки душа забажає!
М-м-м, смачно!
 Приємного смаку)))
... звісно ж, млинці, яка ж без них Масляна!
У день ярмарку, в школі зранку панувала особлива атмосфера, всі були у передчутті свята.
Ніхто з учасників ярмарку не залишився байдужим. Всі разом, як колись в давнину наші предки,  вітали весну і пробудження природи.
Смачно і весело пройшла у Томаківській ЗОШ І-ІІІ ст. №2 Масляна. Це свято принесло море позитивних емоцій і усмішок, а вони, як відомо, подовжують життя!
Вітаємо Вас із початком весни і бажаємо Вам побільше здоров'я і усмішок, цінуйте кожен день свого життя, радійте йому, і воно обов'язково подарує Вам багато щасливих хвилин!
Дякуємо, що були з нами!!!

1 коментар: