суботу, 10 травня 2014 р.

Мій вибір - це знати, що в мене є завтра!

9 Травня – це свято одночасно радості і скорботи. Це перемога нашої країни, всього українського народу, безстрашного і мужнього! Ми схиляємо голову перед полеглими героями, перед усіма, хто не дожив до радісного Дня Перемоги. Пам'ятаючи про полеглих, ми низько вклоняємося усім ветеранам війни, які залишилися живими і яких з кожним днем, на жаль, залишається все менше і менше… 
Червоний мак –  символ нашого  клубу, тож недаремно на одязі учасників ШКП "Маківка" красується ця яскрава степова квітка. А також цьогоріч вперше в Україні на офіційних заходах було вжито європейську символіку пам’яті полеглих у війні - червоний мак.
 
МИ, нащадки славних воїнів та непереможних і вірних українських захисників...
Мій вибір - це знати, що в мене є завтра, 
Бо я українець і я того вартий, 
Наш вибір - це вірити в себе і в нас, 
Коли ми разом, ми сильніші за час!
Україна згадує полеглих у Другій світовій війні під європейським символом — червоним маком. Графічне втілення - ілюзія з одного боку червоного маку, з іншого — кривавого сліду від кулі, передає глибину змісту війни, розповідає про страждання, про смерть, про героїзм, про мільйони загиблих — найголовніше, що є у війні. Біля символу логотип містить гасло «Ніколи знову», адже саме в наших руках не допустити повторення жахіть війни, та роки воєнного лихоліття: 1939—1945. 
 Меморіал загиблим воїнам
Томаківка... Ранок 9-го травня 2014 року... 69 років минуло відтоді, як відгриміли останні залпи гармат, але війна знову і знову нагадує про себе і болем озивається в серцях людей.
В урочистостях взяли участь ветерани Великої Вітчизняної війни, керівники району,  духовенство та жителі навколишніх населених пунктів.
 Святкова хода за участю ветеранів.
9-та ранку -  мітинг та покладання квітів на меморіальному комплексі.
" Ніхто не забутий, ніщо не забуто"...
Напередодні 30 грудня 1943 року жорстокі , запеклі, кровопролитні бої йшли за визволення Томаківського району. 30 грудня 1943 року 82-ю гвардійською стрілковою дивізією 8-ї гвардійської армії було звільнено с. Катьощино. В цих боях полягло близько 500 бійців. Близько 4 тисяч воїнів загинуло, визволяючи Томаківський район. Влітку 2012 року пошуковою організацією «Гвардія-Дніпро» за підтримки голови Томаківської районної державної адміністрації В.Г. Бардадима під час польових пошукових робіт на місцях бойових дій між селами Катьощино та Мирова були знайдені останки 59-ти радянських воїнів. 8 травня 2013 року у центрі селища Томаківка на братській могилі радянських воїнів відбулось урочисте перезахоронення останків 59-ти радянських воїнів, які загинули, захищаючи наш рідний край.. 
Святий обов’язок кожного громадянина з почестями поховати своїх загиблих солдатів...
Шана ветеранам, які ціною власного життя дали нам можливість жити, працювати, народжувати дітей, радіти сонцю...
Акція під назвою "Безсмертний полк" розпочата в минулому році. 
Молодь і цього року вийшла з портретами своїх дідусів і бабусь. Їхні рідні воювали, їх, на жаль, вже немає у живих, але для цих юних людей  надзвичайно важливо, щоб вони теж брали участь у "Параді Перемоги". Важливо це і для нас сьогодні.
Найголовніше, щоб  не повторилося більше страхіття війни! Ми за мир  і в цьому ми єдині!
Нехай весь Світ знає, що кращої країни не буває!
Дякуємо, що були з нами!!! 
До зустрічі!

Немає коментарів:

Дописати коментар